Jungle Villa

COMPLETED
November 2019
LOCATION
Uluwatu Surf Villas, Bali
SERVICES

Architecture
Interior Design
Landscape Design
Pool Design
Furniture Design

PRIVATE RESIDENCE & HOLIDAY RENTAL

A one bed studio villa that feels like it might have grown by itself. With a chameleon theme, this is the most playful, considerate and sympathetic structure on the property plot – accompanied by Iron Wood House and Teak House. Nestled into the natural slope of the land, it boasts a stunning and powerful walkway that leads to a subtle kitchen side entrance, allowing the arrival journey to follow stages of discovery.

Key design features include a floating framed wood facade, connected by columns and beams that tie it to the land. The building cantilevers out of the hillside with a green roof ensuring great views to neighbouring villas including Iron Wood House. Handcrafted reclaimed wood louvre screens compliment the buildings form and provide privacy & shade in the day and act as curtains at night.

Each villa has sustainable features including; roofs with integrated rainwater catchment systems that lead to large ground tanks where water is cleaned, stored and recycled, septic tanks that ensure all waste is treated on site before being let out into the environment and chlorinated salt water swimming pools to reduce the use of chemicals. Finally, the architecture celebrates a variety of local natural and recycled materials with particular focus on reclaimed woods.

Layout: This playful studio is open plan and consists of a small kitchen & dining, lounge area, four poster bed, large wardrobe space and en-suite. It also includes an outdoor shower cut into the green roof and open to the frames sky above. Finally what makes this villa the most special is its tropical and ocean view surroundings, with a river stone pathway to the cliff front and its own private & very deep, circular plunge pool.

SHARE

error: